Facebook

FACEBOOK LIGGER NERE! Detta facebook, styr nästan mitt liv. Det första jag gör när jag går ut på datorn är facebook. Men nu fungerar det inte. Undra hur länge det kommer hålla. Känns inte stabilt i vilket fall.

Inatt somnade jag vid ett. La mig för att sova vid tolv och läste till ett. Även fast jag sov tidigt så vaknade jag 11.05. Så det var bara att kasta sig in i duschen för att sedan hämta Annika kl 11.30. Detta har inte varit någon bra dag alls. Kommer nog åka in till stan bara för att komma bort lite. Orkar inte sitta här tills torsdagskväll när helgen börjar (eller inte för mig för jag jobbar ju på fredagar också) Men på torsdag är det galet mycket karaoke som gäller!

Åh titta nu fungerar facebook igen. Ska gå upp och titta så Erik kommer iväg på tennisen.

/Leona

Förmiddag

Om fem minuter ska jag cykla iväg fär att hämta Annika i skolan, kan nästan åka senare också för det går fort dit på cykel. Men hon blir så orolig om jag inte kommer dit så snart som möjligt.
Inatt kunde jag verkligen inte sova, jag somnade men jag vred och vände mig hela tiden för att ingenting passade, öven fast jag var så trött att man knappt kan hålla ögonen öppna. Önskar verkligen att jag hade fått mer sömn inatt. Men jag hoppas att jag kan ta igen det inatt.
I lördags så va jag och shoppade i Frankfurt, bästa köpet var absolut en Kavaj och jag fick Jeanslegginsen jag ville ha på köpet. Sparade 25 euro där <3. plus 15% rabbat på kavajen. Men jag fick en del andra fina saker också. Som lite basplagg i mina favoritfärger och en ny lotion.
Förresten så håller jag på att spara ut mina naglar! Det går faktiskt jätte bra och har inte brutit en enda än! Men vi får se hur länge de håller.

Nej nu måste jag rusa innan någon tror att jag övergett henne




/Leona

Regn



Det kom ganska mycket regn idag, och när det väl gjorde det såg det ut såhär. Fyhelvete! Filmat på bakgården.

Imorgon ska jag in till stan och Shoppa, och hitta på något med Angie som det ser ut innan det blir hem en sväng innan utgång samma kväll. HOPPAS verkligen jag får min pinkod imorgon annars kommer jag bli ledsen. Nej nu ska jag se på film och dricka Cola. Är förjävla sugen på Sushi <3

/Leona

Helkväll

Tack till Angie och Yvonne för att ni är sådana sköna människor. Vi skulle bowla också, men det började tokregna. Så vi gick på helium och åt med Izabella och sen åkte hon hem och vi fortsatte till Dwyers, där det var karaoke kväll och 2 för 1 cocktail kväll. Sedan kom sällskap som Angie och Yvonne kände. Han hade med sig en kille som heter Christian, en såndär töntigt söt kille som är i sina sena 20. Han blev tokig i mig och Yvonne jag ska dra dig baklänges för att ha gett han mitt nummer. Han var FÖR på för att jag ska vilja gå ut med honom. Imorgon blir det jobb igen, sedan bara chilla hemma men på lördag kör vi igen! Sedan blir det en liten konsert eller vad det nu är med C Ps band på söndags eftermiddagen. Aja, mamma du vill inte veta vad jag druckit, shots igen iallafall, och massa cocktails.
Nu ska jag sova underbart gott och vi hörs !

/Leona

Blåsigt

Det känns att hösten är påväg(även fast det är 24 grader ute). Det gillas verkligen inte, men om man tittar på en 5 dagars prognos så kommer det regna varenda dag! Kul. Idag fick jag paket, det låg ett paket på köksbordet men det tänkte jag inte på och tittade inte ens. Så först när Henrik kom hem och sa Du har fått paket! Fattade jag att det kommit med posten. Mamma hade skickat Marabou, Vicks Honey fresh, Veckorevyn och Alvedon till mig! Vilken klippa. Hon hade skrivit ett krya på dig kort också eftersom jag va sjuk tidigare i veckan. Jag fick också mitt kort idag! YAY men ingen pinkod så förhoppningsvis så kommer den imorgon. Kommer nog kliva upp tidigt på Lördag för att åka in till stan och shoppa! Funderade på att åka på fredag, kanske gör det också. Men då kommer jag inte iväg förens sex, och affärerna stänger 8. Så hum vi får se. Det kommer ju lön inatt också, från hemtjänsten. Och även fast det mesta kommer gå till min mamma så hoppas jag att jag får behålla en liten del själv, för det är saker jag behöver köpa fortfarande.

På tal om ingenting så tror jag att min navel äntligen har börjat läka på allvar för den varar inte lika mycket längre. Det kan gå ungefär 2 dagar innan jag kan få ut något istället för de få timmar som va förut.

Ikväll så blir det bowling, så jag måste gå och ta ut pengar snart. Men nu bråkar barnen där uppe så bäst att rusa. Cu later!

/Leona

Araknfobi - I made it



Där har vi det äckligaste som har hänt mig på vääääldigt länge. Kalla mig mesig för att jag skriker och har mig men jag är verkligen rädd för spindlar. Och när jag tjuter som värst så är det för att jag ser spindeln sprattlar och har sig precis innan jag har fått på krukan helt. Det var grymt äckligt.
Och jag är också äcklig på filmen - Jag var sjuuuk :(

Araknfobi - mardrömmen

Ibland känns det verkligen som om det vore bättre att det var en jävligt jobbig mardröm än att det faktiskt hände.
Såhär var det, jag låg vid datorn, datorn var där huvudkuddarna brukar vara och jag facade väggen. Plötsligt ser jag något mörkt och stort röra sig på väggen bakom datorn och jag svär en salva konstigt kombinerade fula ord. Drar mig tillbaka fort som fan och inser att det är en spindel som klättrar upp på min vägg. Jag inser att ett glas inte räcker till i dethär läget utan något större måste användas. Jag hyperventilerar och försöker tänka på något som jag kan fånga den i - utan att behöva lämna rummet så den skulle försvinna. Jag tar ena blomkrukan och tänker försöka med den men jag ryser så fort jag ser spindeljäveln. Försöker ringa mamma som moraliskt stöd men mottagningen är för dålig, ringer Micke och det går efter några försök. Han skrattar åt mig och jag börjar grina för att det är så hemskt i mina ögon. Mottagningen bröts och jag hittar kameran för att jag skulle få med allt. Jag filmade det till och med. Den filmen kommer jag ladda upp imorgon för den håller på att laddas upp till youtube nu. Så efter 4 filmen och 3e försöket att fånga honom så ger jag mig satan på att jag skulle få ner den jävlen. Det fick jag också! WOHO - hädanefter så kommer jag hålla fönsterna stängda!!!
Vet inte vad det är för spindel men det närmaste jag kunde komma var Stor Husspindel, de KAN bita genom skinn, men är inte direkt giftiga för människor. Det var nog för att jag skulle rysa så fort jag såg hans ludna kropp ialla fall. Peace out.



/Leona

p.s. jag är JÄVLIGT stolt över mig själv. d.s.

Musslor och katter

Igår åt jag något jag aldrig trodde att jag skulle äta, musslor. Jag har bara smakat på musslor i Paella och det har inte varit något jag tyckt om. Så när jag såg en stor gryta och A som la ner 3 kg färska musslor i den blev jag inte så pepp. Men jag provade, och det var bara att inte säga någonting om hur de såg ut så gick det. Det var faktiskt rätt gott. Men jag var ju sjuk när jag åt det och jag kan ju säga att musslorna förföljde mig i mina feberdrömmar den natten, fyfan. Jag såg mig själv kräkas i drömmarna och musslorna var dåliga. Jag mådde rätt så illa efter det. Då kom min första hemlängtan, jag började gråta och ringde mamma. Men det var väl inte så farligt, jag känner inte som jag gjorde då och det är mycket bättre nu. Så det var väl kanske bara feberyra. Just nu ligger jag i sängen som jag gjort mestadels av dagen. Har antingen legat här eller i soffan uppe och sovit. Jag förstår inte hur jag kan sova så mycket, jag är värre än en katt, katter är ju livsnjutare me jag har verkligen ingen ork att göra någonting, var uppe och åt för ett tag sen men annars vill jag bara sova. Hur kul är det på en skala egenltigen?
Nä nu ska jag se film eller något och hoppas på att mina kontouppgifter kommer imorgon

/Leona

Sjuk

Jaha, sjuk är jag, förkylning och feber. Trött är jag också. Somnade runt två igår, kom hem 01.20 ca och gick och la mig ganska omgånde för att jag var så trött. Vaknade nio och lyckades inte somna om, låg i sängen tills 12 och gick sedan upp eftersom halsen skrek av torrhet. Den är väldigt svullen. Så gick jag och la mig efter att jag ätit och vaknade inte förens fyra. Är fortfarande jätte trött och vet inte vad jag ska ta mig till. Ligger i sängen och känner att jag kommer brinna upp snart av febern. Hua, nej jag lyssnar på Johnossi och ska väl se en film eller något. Är så galet trött.

/Leona

Gårdagen

Igår ringde Viktor mig, en av de nya au pairerna som jag träffade i torsdags. Fick höra att han var tvungen att åka hem eftersom familjen inte tyckte han tog allt på allvar. Det var en jävligt dålig anledning och jag har pratat med min familj om det och de skulle behandla saken på ett helt annat sätt. Prisa min familj, för de är underbara.

Vi bestämde iallafall att vi skulle träffas på Hauptwache som dagen innan och jag fick höra av min familj att jag var fin i klänningen jag att på mig. Men när jag kom till Hauptwache så kännde jag mig så uttittad så det var förnedrande! Satte på mig tröjan som jag hade tagit med mig om det skulle bli kallt (skulle bara bli 15C men det var 20 då), det gjorde ingen märkbar skillnad och det känndes riktigt hemskt att stå där, killar skrek efter mig och gubbar tittade. Gick på Rewe i my zeil för att ha något att göra, tänkte köpa något att dricka, det blev cola och en liten vodkaflaska för 1.21 euro som jag sedan spetsade med. Hade nog aldrig gjort det om inte så mycket folk satt helt öppet på gatan med alkohol. Ingen bryr sig! Sen gick jag tillbaka, samma blickar. Som tur var ringde Adrian så han pratade med mig i kanske 15 min av dedär 30. Gick och satte mig på en bänk mer avsides på andra sidan av kyrkan. Det var sååå mycket bättre.Sen när han kom så gick jag och Viktor och strosade runt i en stad vi inte kände och det var rätt kul. Vi gick ner till Main och sedan hittade vi en kyrka där de spelade musik, den var jätte läcker. Sen gick vi till någon uteservering och köpte något att dricka. Försökte övertala Viktor att hitta en ny familj men vet inte hur det gick haha. Tog fel tåg hem i morse från Hauptwache och åkte mot de mindre trevliga kvarteren, men jag bytte snabbt och kom till Ostenstraße och där tog jag rätt tåg. Det är verkligen inte så svårt med lokaltrafiken här. Nun när jag åkt själv två gånger så känner jag att det är mycket lättare än när jag åker med någon.

Idag åker Viktor hem men jag hoppas att han vill komma tillbaka och försöka igen hos en annan familj, för Viktor, Känner du denhär låten? Idag skulle Viktor, Jag, Tim och Sara och kanske Emma gå ut. Men jag känner mig inte så taggad just nu. Det ska ju vara stort kalas här hemma. Vi får se. Nu ska jag njuta av en dusch och sätta på mig shortsen och gå ut i den underbara värmen.

CIAO! (Internskämt)

/Leona

Bakisdag med barn.

Nu är bakisen borta men det var ett helvete runt tolv. Solen tycktes vara starkare än den brukar. Asroligt var det iallafall igår. Men det blev några för många tequilas igår, jag skyller på dem. De ställer bara till det och gör mig bakis. Så lagomt med tequilas är 0st. Men att vara bakis och försöka leka med en 5åring var inte det lättaste haha. Spelade Annikas nuvarande favoritspel vilekt är "Wer ist es?", vet inte vad det heter på svenska men jag antar att det heter "gissa vem" eller något sådant - vi spelar det minst 7-8 gånger om dagen. JÄTTE KUL...
Just nu har jag jobbat på dethär inlägget sedan kl 13.30 så det verkar liksom aldrig bli klart. Det är massor att göra där uppe och nu har Annika en kompis här så hon är inte uppe i mig 24/7. Jag klagar oftast inte på att hon vill leka med mig eller vill att jag ska läsa för henne men tidigare idag var det riktigt jobbigt. HUUU Nej nu så ska jag fortsätta diska dyra champagneglas.. ME DONT LIKE. Sen blir det av till stan för att hitta på något med Viktor.


Bild från igår - dock inte samma kläder som på utgången



/Leona

Jag är en karusell

Ja så eftermiddagen flöt på också, barnen gillade min lunch och jag ser att en vardagsrutin börjar ta form. Dessutom så blev det en trevlig lässtund när vi läste hela 5 Alfons Åberg böcker. Det var riktigt mysigt med ett barn på vardera sida som satt och mös mot mig. Lagade mat idag också, Erik hjälpte snällt till eftersom det var han som skulle göra det, men det blev nog mest jag som gjorde det iallafall. Men jag klagar inte, jag tycker om barnen så!

Efter maten fick jag paltkoma igen, guuu säger jag bara att jag äter så mycket. Dethär kommer inte sluta bra. Min inköpslista blev två saker längre när A berättade att de flesta aupairerna har lagt på sig vikt; Våg och löparskor. Finns massor av skogsvägar som man kan ta så joggning ska jag börja med till hösten!

Annika blev klängig efter maten och jag tror jag har lyft henne på alla möjliga vis förutom håret. Hon älskar att bli snurrad och när man väl har börjat får man absolut inte sluta, om man håller på att lyfta ner henne så kurar hon ihop sig till en boll och om man ändå släpper henne så börjar hon springa runt en tills man lyfter henne igen, man kan ju inte motstå den lilla sötproppen!

Fick också höra idag att det var en tysk/svensk familj här där jag bor som behöver extra barnpassning så jag ska höra av mig till mamman imorgon och prata med henne. Extra pengar = naaajs!

Men Annika slutade inte skrika efter snurr förens det var dags att sova. Det sista hon säger till sin mamma i trappan är "Leona är en Karusell!" Haha hur söt får man vara egentligen? :)

/Leona

Onsdag i förorten

Åh det låter som jag lever i ett ghetto men det är en väldigt fin och väldigt stor förort jag bor i. Idag har det änligen varit mest mulet istället för att det regnat hela tiden. Det har regnat från och till i TRE dagar! Men nu så duggade det bara lite när jag hämtade Annika och jag hade överseende med det. Det ska tydligen bli väldigt varmt i helgen säger de. Sista ansträngningen från sommaren?

Imorgon fyller B år och jag har hört ryktas om att aupairerna ska ut och ta ett glas. Kräftskiva eller Au pairer? Hade tänkt att jag ska försöka trycka in dem båda, för även om B ska ha fest på lördag också så är det ända dagen Angelica kan förutom imorgon. Ska höra hur det blir med det. Eftersom B fyller jämt så har jag köpt en dyr chokladask åt henne. Känns som det är lite tidigt för att veta vad man ska köpa, något mer personligt. Men jag hoppas den är god!

Nej nu ska jag upp och göra klart potatisplättarna som jag har förberätt, börjar få slut på idéer när det gäller lunch! Förslag? Mamma du borde veta massa olika saker som man kan göra. Tills nu har jag gjort: Pannkakor, nudlar, pizza, Soppa på någon typiskt sydtysk pasta sak. Har nog gjort lite fler saker också men jag minns inte fler nu!

Peace out!
/Leona

Schultüte

Vad är då detta, Schultüte det låter jävligt konstigt. Men det är en tradition här i tyskland. Schultüte är en strut som man fyller med diverse saker, presenter i enklare former och godsaker. Innehållet varierar. Struten ges till barn som börjar skolan, speciellt de som börjar första året. Det händer väl att barn som börjat skolan efter sommaren också får sådanna men i enklare former. Det finns färdiggjorda strutar att köpa i alla storlekar, fyllda eller inte. Men de flesta förälldrar gör egna strutar och dekorerar dem på alla möjliga sätt. Idag har jag sett vackra prinsesstrutar, robotstrutar, cowboystrutar och massa annat. Fåtalet barn hade färdigköpta strutar, och det var lite synd om dem tyckte jag för de var inte alls lika fina och personliga. Iallafall så stängs struten med på limmad filt, eller det mest vanliga silkespapper som ligger inne i struten. Den knyts ihop med band som barnen sedan får öppna efter första skoldagen. Dock har alla barnen med sig sin Schultüte till skolan för att visa upp den. Väldigt sött!
Exempel på vad Annika fick i sin Schultüte: Pennvässare, hålslagare, samlarkort, kexchoklad, singoalla, linjal, skolbok typ mina kompisar bok, kramboll och lite mer saker. Inget märkvärdigt men sånt som en 5åring blir väldigt glad över.

Här i tyskland firas också första skoldagen på ett sett som jag aldrig sett i Sverige, förälldrarna tar ledigt och barnen blir välkomnade med sång av de andra skolbarnen, iallafall var det så på skolan här. Mor och farföräldrar kommer också och förälldrarna följer med barnen in. Dock gick de in i klassrummet själva och förälldrar, syskon och mor och far förälldrar stannade utanför för att vänta på dem. Jag kan inte minnas att jag sett något sådant i sverige. Och det var en gudstjänst i kyrkan vid skolan också, barnen blev välsignade och gud blev symboliserad med ett paraply, fader vår sades också på tyska. Lite dålig stil tycker jag att barnen skulle bli välsignade, det är ju faktiskt inte bara kristna som bor här. Men så var det iallafall.

Dock så firar inte tyskarna studenten lika högtidligt som vi gör, det är en väldigt stor och lång tillställning för studenterna. För oss hemma började firandet redan 200 dagar innan studenten. Åh jag saknar det så.

Nu ska jag gå och titta om min köttfärssås till lasangen är färdig. Sen ska det dukas inför middag, vi äter mycket tidigare idag eftersom B har varit ledig hela dagen och det kommer folk på besök. Annars brukar vi äta middag vid 20.00-20.30 vilket jag absolut inte var van vid !

/Leona

Gammalt är vackert

Kanske låter som om detta inlägg kommer handla om mode, men ack så fel man kan ha!

Det handlar nämligen om gammal vänskap.
För några dagar sen hade jag en total flashback från Taizé 2007. Jag älskar Taizé med hela mitt hjärta och jag har tänkt mycket på de veckor jag har fått turen att vistas där. Men 2007 var underbart, även fast inte vädret var det. Samtidigt som vi var där var det en grupp från göteborg som också var där. Några av dem som satte djupa spår hos mig. En av dem var Andri. Åh jag minns så väl att jag blev smått förälskad i honom först jag såg honom. Men jag var blyg, det är verkligen inte ofta det händer att jag är blyg men då blev jag det, för honom. Men vi umgicks en del iallafall och vi var fem stycken som kom mycket bra överenes tillsammas. Såklart var Linnéa inräknad också, (ps Linnéa jag saknar dig jätte mycket här nere!) men nu var det Andri vi skulle prata om. Så precis innan jag skulle släcka och säga godnatt så loggade Andri in på msn, jag var så klart tvungen att skriva till honom, det var så OTROLIGT länge sedan! Det hela gick väldigt fort och det var som att lyssna på en gammal och bortglömd låt, det tog inte lång tid innan vi kom in i vårat gamla spår och pratade som om det inte hade varit någon tid emellan det vi pratat sist. SÅ TREVLIGT! Fy vad jag har saknat dig, och jag ber så hemskt mycket om ursäkt för att vi gled isär. Det är jobbigt att hålla upp allt ibland och man glömmer saker fortare än man anar.
Men tiden rann iväg fort som bara den och nu sitter jag här 3,5h senare och var bara tvungen att skriva av mig lite innan jag kan sova igen.

Gammalt är verkligen vackert, man måste bara damma av det lite för att inse det. Haha förlåt Andri, inte meningen att jämföra dig med mormors gammla vas, eller? ^^

Nej nu måste jag faktiskt sova, Annika börjar skolan imorgon och jag ska sitta 45min i en tysk kyrka för att se det. Kommer bli intressant. Bara jag inte somnar av trötthet för att jag ändå inte fattar vad de snackar om xD

Peace out!
/Leona

Frankfurt i varmluften

Jag och Henrik har haft en jätte härlig dag, iallafall om ni frågar mig! Vi åkte in till stan vid 10.52 och åt frukost på ett cafe i My zeil, gallerian jag pratade om igår, dock heter den ZEIL och inte zeit som jag sa igår. Tycker jag hade rätt så rätt ändå! vi var de enda gästerna där tills strax efter, då kom dett ett sällskap på 3. Vi fick vänta nästan 10 minuter på att vår dricka skulle komma ut och ännu mycket längre innan våra ensama bröd skulle komma. helt jävla galet att två orörda bröd, lite smör, marmelad och honung kan ta så lång tid att bära ut. Vi gick sedan ner på Rewe eller vafan nu mataffären heter. Henrik du får rätta mig igen om det blev fel. Sedan satt vi oss på trappan till legoområdet igen. Det var väldigtt skönt och jag som hade förberätt mig med att stryka en klänning mitt inatten trodde att det skulle bli dåligt väder eftersom det inte alls var så bra hemma, så det blev långa leggins och en tunika, vilket visade sig vara aldeles för varmt inne i stan. Men det fungerade. Henrik godkännde Adlex, eller Alex tänker jag kalla honom innan jag fått bekräftelse på den sjuka stavningen. Vi satt där i säkert 2 timmar och jag försökte få Henrik att gå flera gånger men han ville stanna kvar. Jag gnällde på stensmaken i röven och tyckte vi skulle gå, och en timme senare så gick vi äntligen! Vi gick till saluhallen så Henrik fick köpa massa utländskt gotta. Vi fördrev tiden med att gå och titta i affärer och titta på försäljar alex, eller jag tittade och Henrik tänkte på annat.
Det blev några inköp iallafall, två tröjor från Kult, en ögonbrynspenna från Maybeline, som jag inte ens betalade 3 euro för. FUCKING UNBELIEVABLE! Hittade min mascara också från L'oréal, Telescopic någonting. Den kostade 11 euro här. Hemma kostar den 159kr var du än tittar. Sminket är galet billigt.

Jag tog massa bilder idag i allafall.

Bilder ifrån väldens häftigaste galleria! My zeil. Klicka på bilderna för att göra dem större!


Vi var också på en utkiksplats på Zeilgalleria vilken inte är så hög i jämförelse med utkiksplatsen som är på en av bankerna. Men fint var det i allafall!



Och vi var på tågstationen, som är europas största! Det ni :)


Mycket härlig dag.

Alex bjöd också ut mig för att dansa salsa inatt. Men kan säga att jag inte känner mig så pepp om man frågar kl 00.10 på natten haha. Sen är jag verkligen usel på pardans. Kan verkligen inte slappna av!
Aja, nu blir det lite Grey's och sedan sova tror jag.

/Leona

Lego store Frankfurt

Så är dagen genomliden, jag ligger i sängen galet mätt som jag varit de mesta dagarna här. Äter mycket mer, eller iallafall blir jag mättare här än vad jag blev i Sverige. Sköljde ner det hela med en kall Shöfferhofer Grapefruit som genast hittade mitt hjärta. Det är en smaksatt öl, och ja jag sa ju att jag skulle lära mig dricka öl, så detta är väl iallafall en början. Även fast många öldrickare inte skulle anse det som riktigt öl så är det ett stort kliv för mig!

Vi var som sagt på ett lego event idag. Jag, Annika, Benjamin och hans Pappa. Det var väldigt trevligt och de spelade bra musik där, det fanns hoppborg, crêpes- och sockervaddsstånd, något slags snurrhjul där man kunde vinna något, ansiktsmålningar, cyklar, lite annat och en jävla massa lego. Det fanns också ett försäljarstånd från Lego store, som gav ut värvarblad till Lego Club, och där hittade jag min underhållning för dagen. Ett väldigt vackert leende på en rätt så söt kille som var trevlig mot alla - han var ju försäljare. Men iallafall så började Benjamin och Annika att hoppa i hoppborgen och sedan leka lite med lego. Legostationerna var uppdelade i två, ett där man fick bygga vad man ville och ett som man byggde bara i vitt till legostaden de hade  satt i mitten av de två. De fanns de mest fantastiska kreationer, väldigt kreativa och vad jag vet så var det ingen som byggde efter några instruktioner. Det mest fantastiska var de två killar som stod och byggde stora vackra byggnader under tiden vi var där, de stod där hela tiden och var superkoncentrerade, de var inte mer än 10-12 år. Att de orkar!

Men när jag stod där och tittade ut över omgivningen medans Annika och Benjamin lekte (Benjamins pappa blev också lite uppslukad) så kommer någon bakom mig och säger något på tyska. Jag förklarar snabbt att jag inte pratar tyska (på engelska) och då säger han "You can play too if you want to!" Jag fnissade lite och sa att jag inte var så sugen på det, det  var försäljarkillen som hade kommit och sagt det. Jag måste ha sett jävligt sur ut eller något, jag stod väl och tänkte på ingenting och folk säger till mig att jag ser väldigt sur ut när jag har mitt "uttryckslösa face" på. Men efter det började jag att väldigt oskylldigt småflörta med killen. Det var väl mest för att testa och känna den friheten jag aldrig kännt i Sverige. Möjligt att tyska killar är mer lättflörtade? det är vad jag alltid trott.  Det fördrev min tid iallafall medans barnen roade sig.
Efter att vi hade varit inne på den stora gallerian va den nu heter... My zeit? Heter den så? Sak samma så försvann min söta försäljare och blev ersatt med en kort man som såg på något sätt ung ca 30 ut och rynkig på samma gång. Ja det var väldigt udda. Han var väl borta på rast eller något och efter att han kommit tillbaka började han fyra av bländande leenden. Efter någon halvtimme när vi stod och väntade på att barnen skulle få bli målade så kom han fram till mig igen och frågade om Benjamins pappa var min pojkvän, jag kunde inte låta bli att börja gapskratta. Benjamins pappa är någonstans i sina 40. Han har glasögon och skägg, inte långt skägg som jultomten men såndär 1cm stubb. Han är väldigt trevlig men jag ser inte så mycket mer bakom det gråsprängda skägget. Jag svarade att det var Benjamins pappa och killen skrattede också själv lite över den dumma frågan. Han frågade vad jag hette och om jag var här på semester. Jag berättade att jag nyss flyttat hit och kommer stanna tills nästa sommar. Han presenterade sig som Andre tror jag och berättade att han kom från Colombia så han pratar både tyska och spanska flytande. Efter lite kallprat så frågade han efter min facebook, och då tänkte jag bara på facebooks stora inflytan på exakt ALLA, varesig man vill eller inte så vet alla vad facebook är. Han fick den och så gick jag och tittade på när barnen blev målade. Benjamins pappa sa att jag väldigt gärna fick gå och prata mer med honom om jag ville men jag tyckte det skulle vara orättvist eftersom jag var där med Annika.
Efter det var det dags att gå hem så han vänder sig och tittar precis när annika hänger sig i mina armar och jag försöker att inte ramla framlänges och samtidigt säger hej då till honom. Det måste sett väldigt roligt ut. Men jag gick därifrån glad över bekräftelsen och det härliga vädret.

Imorgon ska jag och Henrik bege oss till Frankfurt för att hitta något till Bs födelsedag som är på torsdag nästa vecka. Mer om det imorgon. Nu ska jag upp och titta på Beck, på TYSKA med honom. Han säger att jag måste lära mig språket men jag tror han bara vill tortera mig.


Hade nästan inget batteri så det blev inte många bilder. Men jag ska gå dit och ta fler imorgon!

/Leona

Leonadissardagen och 40 000 legoklossar inc.

Ja, tyvärr så känner jag mig sjukt dissad av alla som jag vill söka tröst hos idag. Det är nog ingenting medvetet från deras sida eller så, men bara jag som behöver lite bekant svenska nu när jag är sjukling. Och nej jag skyller absolut inte på någon för att de har andra mer nyttiga saker att göra än att sitta vid en dator och bli fet.

Nu på kvällskvisten har jag verkligen kännt av träningsvärken sen igår.
Annika brännde sig nämligen på brännässlor igår när vi var på väg hem från fotbollsplanen. Det är en ca 15-20min promenad dit och vi hade inte hunnit gått många minuter innan Annika började hoppa runt på stället med gråten i halsen. Så jag plockade upp henne och tänkte att lite extra kilon på promenaden skulle ju inte skada. Jag är aldeles för lat av mig och utnyttjade chansen. Det visade sig att efter att för tredje gången fattat galopp eftersom jag förvandlades till Annikas personliga häst att det var ganska många kilon ändå. Hon må vara späd jäntan men 20 kilo extra. det är en tredjedel av vad jag väger extra. Det var inte mina muskler van vid vill jag lova. Så jag försökte använda armarna för att lyfta henne på ryggen eftersom hon klängde så och drog ner min tröja på ett oanständigt vis. Så idag värker Biceps och på något konstigt sätt nedre magmusklerna.

Imorgon ska jag och Annika på utflykt till Frankfurt med Benjamin och hans pappa. Det ska tydligen finnas något ställe där, där de har 40 000 legoklossar man får bygga med. Det kommer nog vara en trevlig syn, kanske borde man ladda kameran och ta med den?
Har aldrig träffat Benjamins pappa men hans mamma är väldigt trevlig och är spanska och engelska lärare, hon är nämligen halv chilensk och är uppvuxen i Chile, kom till tyskland för 10-15 år sedan. Så jag kan iallafall prata engelska med henne. Både hon och hennes två söner är fostrade med två språk, en sådan lyx!
Dock har jag ingen aning om hur pappans engelskakunskaper är men jag hoppas det finns något i det förrådet. Men det brukar ju gå bra, med oma och opa så funkar ju kommunikationen lite iallafall även fast oma inte är så väldigt bra på engelska. Hon sade idag att hon tyckte att jag såg Irländsk ut! HAHA underbart! Man måste ju älska henne lite för hennes smicker.

Nej nu ska jag försöka sova lite så jag inte är helt död imorgon när det händer så mycket!
Btw ska vi grilla hos Benjamins familj på lördag. Det ska bli väldigt trevligt!

/Leona

Den onda brödskäraren

Japp, det är lika sjukt som det låter. Idag när jag kom upp så fick jag en liten attack av panik. Det var stökigt, jätte stökigt, på de båda borden som finns i "allrummet" som jag kallar det var antingen full i rester av gårdagens tvmys eller fullt med innehållet ur Eriks skolväska. Jaha tänkte jag och barnen sprang runt och tjivades om den sista Yoghurten á greek style eller vad den nu heter. Det är tydligen grekisk yoghurt med björnbärsgrejs i mitten. B (mamman) hade skrivit en lapp på bordet där det stod att det var Annikas men Erik var snabbt där och vände på den och skrev sitt eget namn. De bråkade ner för trappen till källaren innan de hittade en till i kylen där.
Vi åt iallafall frukost, barnen var lite mer trotsiga idag än de brukar. Kanske de märkte på mig att jag var annorlunda. Men jag måste säga att jag inte har varit morgonsur en ända gång sen jag kom hit och det är helt otroligt. Jag som oftast är mordisk om jag vaknar av en väckarklocka. Men det har inte hänt alls.

Lunchen smet också iväg fort och innan vi skulle städa Eriks rum så tänkte jag ta mig kanten av limpan (det var bara den kvar) med lite jordnötssmör på (JA NI HÖRDE RÄTT den som hatar jordnötssmör har insett att det faktiskt är helt okej! Kanske är det utlandet som gör mig knäpp) men jag tyckte kanten var lite väl tjock så jag tänkte att jag skulle dela den i två i brödskäraren (en maskin med roterande sågblad som är eldriven).
Men jag missbedömde tjockleken och råkade hålla lite längre in medans jag tryckte på brödet så det skulle skäras och vips så hamnade sidan av min tumme där. Jag höll alltså brödet på djupet om man säger så så att det låg i samma riktning som brödet skärdes. Så sidan av tummen fick sig en skiva också. Det blev ganska djupt, det blev en grop och jag förstår inte hur det kunde komma sig när det nu va ett rakt sågblad. Men det hände i allafall och det var precis så att den satt fast kvar på fingret i en liten skinnbit. Jag drog bort den såklart (dum som jag var) och sköljde med lite vatten för det blödde så mycket. Men satan va det sved.
När jag hade torkat bort blodet flertalet gånger för att hinna se hur mycket skada jag hade gjort (det blev blodfyllt igen på någon sekund) så såg jag att jag hade kört in på köttet också. YAY va härligt. Jag lade på ett plåster och ville inte oroa varken A eller B i onödan eftersom de har rätt upptagna jobb (de är jurister) och jag visste att B skulle vara på något möte idag sent. Så när B var påväg hem berättade annika i telefon för henne att jag gjort illa mig. B sa att vi skulle titta på det och sedan åka till sjukhuset om det behövdes.
När hon var hemma vid 18.20 så tittade vi på det och när hon fick reda på att jag slängt resterna av mig i toaletten när jag var hög på adrenalin så tyckte hon vi kunde vänta tills morgondagen eftersom både Erik och Annika ska dit på förmiddagen. Vi sprang på apoteket i sista sekund efter att vi hade fått av plåstret som hade torkat in i såret. YTTERST SMÄRTSAMT!!! Jag är väldigt tolerant mot smärta eftersom jag är väldigt klumpig och slår mig på de mest uppenbara ställen dagligen. Men då kunde jag inte kämpa emot tårarna eftersom det gjorde så ont. På apoteket så köpte vi en jodlösning eftersom Desivon bara sved. Och har nu ett bandage på tummen, underst så har vi en kompresss som INTE ska fastna i såret tack och lov. Så ska doktorn få kolla på det imorgon.
Men om vi nu tar min vän Sofia Sundvall som råkade skala av två fingertoppar med en yxa, hennes exempel så är det bara att härda ut och byta bandage då och då. Hon hittade inte heller sina fingertoppar igen, de misstänker att hundarna åt upp dem..

Aja, klantig som jag är får jag skylla mig själv.



/Leona

Araknfobi

Spindlar dessa åttabeniga äckliga kräk. Ursäkta mig men jag har aldrig gillat dem. Och sedan jag kom hit så har jag sett fem stycken! FEM! Två av dem var i duschen i morse. Det får mig att tänka tillbaka på de tidiga mornar i Taizé, Frankrike när vi tvingades upp tidigt om vi ville ha varmvatten i våra duschar. Året var 2006 och ja det var absolut en upplevelse måste jag säga. Huga, de blir ju så stora där nere också, mycket större än i kalla Sverige.
Men än har jag inte skrikigt högt över dem, så länge de håller sig på avstånd och jag kan bevaka dem så går det bra.
Har visserligen glömt lite hur det är att bo i hus men det är värre här än det någonsin va i Köja. Nu ska jag gå upp och göra frukost!

/Leona

It's gonna be hard

underbar låt med The Audition måste jag säga! Tack så hemskt mycket Albin för tipset. (Spotifylänk)
Den får mig att tänka på massor av saker, hemma och dalarna till exempel. Och Umeå. Det kanske låter konstigt men jag saknar Umeå mest av allt just nu. Jag har varit i Umeå en gång och jag blev kär direkt, det var ett år sedan och sen dess har jag varit 110% säker på att det är där jag vill plugga.
En studentstad där anonymiteten fortfarande är välkomnande på ett socialt sätt. Med det menar jag att det är lagom stort, inte för mycket folk som i uppsala och mer sammanhängande, mycket på liten yta. Jag älskar det i vilket fall.
Varför jag saknar just Umeå är kanske för att det är vart jag planerar att flytta efter min tid här (om det inte blir norge eller tyskland, p.s. mamma få inte en hjärtattack). Allt beror på hur högskoleprovet kommer gå. Trosts mitt otroligt dåliga resultat så kom jag på en reservplats ca 300 platser högre upp på 2a uttagningen än på mina betyg. Jag tänker utnyttja det vill jag lova. Högskoleprovet är verkligen min chans till en drömutbildning. Dessutom så använder inte lika många den vägen in som man såg på den stora skillnaden.
Nej nu ska jag lägga mig och mala på med Champagneflickan av Caroline L Jensen. Den är väldigt bra, men det finns en del av "bakgrudspartier" och djupa tankar inkilade i historien som bara börjar utan förvarning, det får verkligen min hjärna att gå runt runt.

/Leona

Der Spielplatz

FÖRLÅT först för en dålig uppdatering. Har varit så trött på kvällarna så har inte orkat att skriva ett inlägg. Sen har jag också lovat att jag ska göra ett inlägg om resan, och det vet jag kommer bli långt så det har inte fallit mig in än.

Så nog om det nu. Idag var det soligt i lilla förorten där jag nu bor, det var riktigt härligt så efter frukost ca 10.15 så satte jag mig ute på bakgården och läste lite medans Annika och Erik lekte lite. Erik och Henrik åkte sedan till Frankfurt Flughafen för att spotta lite. Inte spotta som i saliv utan att ta kort på flygplan. Så jag och Annika blev ensamma och lekte lite ute innan det blev dags att göra lunch. Det blev en enkel lunch men Annika roade sig mest med att använda gräslök som sugrör. Sen gjorde vi pärlplattor ett tag innan jag dammsög lite i "allrummet" (kombinerad matsal och vardagsrum, det är öppen planlösning på bottenvåningen). Sedan så skulle vi gå till lekplatsen vid stationen och fråga Annikas kompis om hon ville följa med. När vi går ut för att gå till hennes hus är hennes mamma utanför ett par hus ner på gatan. Det visade sig att hon tydligen var med sin pappa någonstans. Det var så mycket jag förstod iallafall. Jag hälsade på hennes mamma och hennes mormor/farmor (i tyskland heter de samma sak, nämligen oma) Så vi gick dit själva med lite fika.

Väl där så var det en annan, asiatisk au pair där, hon log väldigt välkomnande mot mig och jag vågade inte (JA JAG ÄR EN FEGIS) gå och prata med henne. Vet att många som kommer från länder där engelskautbildningen är låg inte kan engelska utan att de bara pratar sitt språk och språket som i detta fall är tyska. Och min tyska är väldigt dålig i nuläget. Det var väldigt frustrerande för hon såg jätte trevlig ut och eftersom jag är en så social person gärna hade skaffat mig en ny vän från ett annat land. Men jag räknade på mina chanser att träffa henne igen så jag bestämde mig för att försöka mig till ett samtal när jag väl lärt mig några fraser annat än gruderna. Det blev ett enkelt Tschüs när de gick.


Igår svarade jag också i telefon, två gånger. Jag hade inget val, jag var aldeles ensam i huset och det fanns ingen som kunde svara. Jag svarade med efternamnet i familjen och första gången var det pappan, han var förvånad och glad över att jag hade vågat svara i telefonen och frågade efter mamman.
När det ringde igen så trodde jag att det kanske kunde vara A igen (pappan) och svarade igen med efternamnet. Denna gång var det en telefonvan kvinna som prattade så fort att jag inte hann uppfatta mer än B's efternamn (mammans). Så jag drog till med en enkel fras " ehh... Sie ist nicht zu Hause" Vilket betyder (hon är inte hemma). Så hon börjar säga någon lång fras igen och jag förstod ingenting, så jag försökte med "EHHH... Ich spreche nicht Deutsch" Iallafall var det jag ville säga men vet inte riktigt om det kom ut så, jag blevv jätte stressad av att jag inte förstod vad hon sa och jag inte kunder referera till någon. Då tänker hon lite och säger "Ist der papa zu hause?" (tror jag) så jag sa att han inte var hemma, Så hon drar något snabbt igen och ville tydligen bli av med mig, meningen slutade med "Tschüs!" Det var ungefär ok och hej då som jag uppfattade så jag sa hej då tillbaka och la på och andades ut.
Det var lite hemskt att berätta att någon ringt och jag inte hade någon aning om vem det var eller vart ifrån hon ringde. Men jag lyckades iallafall - jag överlevde! WOHOO.

Nej nu ska jag nog läsa lite till. Läser just nu Champagneflickan, har tänkt att jag ska läsa ut den innan jag börjar intensivträna tyska inför tyskakursen.

Oj det blev en del att skriva iallafall. Det är svårt att börja men när jag väl börjar går det som smort! Ska tänka på det i framtiden.





/Leona

Nykommen i Frankfurt

Visst jag var här och hälsade på i April men nu är det faktiskt var jag bor.
Har varit här hemma sedan 13 idag och resan gick bra, trots att det var ett helvete! Men mer om det sedan. Tänkte bara slänga upp några bilder jag tog när jag nyss hade "landat"


Jag bjuder på dendär :P



Ska upp och umgås lite nu :) ttyl!
/Leona

Otursdag?

Jaha, vilken underbar start på dagen - jag försover mig! Och det är inte lite heller, dryga två saftiga jävla timmar. Ursäkta mitt språk men jag är riktigt besviken på migsjälv. Kastar mig upp ur sängen och sätter på mig kläder i princip i farten och ringer mamma som tycker jag skulle åka dit ändå. Dock var jag nästan säker på att de hade satt in någon annan istället för mig för att jag inte hade kommit eller hört av mig. Sagt och gjort. Men när jag ska låsa upp cykeln så ser jag att en fågel har bajsat på min sadel. Satte på mitt vackra blå skoskydd för att jag inte hade tid att tvätta bort det. När jag väl satt på cykeln och skulle växla (har sånnahär runda växlar som sitter innanför handtagen) så VAFAN det är en annan fågel som bajsat där också! OCH det MÅSTE ha varit en jävligt stor fågel. Aja, kännde mig lite straffad redan innan jag kom till jobbet.
Väl där va väl ingen elak på mig så de skällde men chefen tyckte att jag måste "gardera" mig med väckarklockOR nu när jag ska till tyskland. Sen förklarade jag lite om skype för henne. Inget mer med det.
Nu är jag hemma igen och tänkte åka ner på stan och hämta ut en medicin och mitt paket från junkyard.se som har tagit på sig en dryg vecka. Men det är här nu iallafall. Tänkte installera antivirus först bara.

Eftersom jag ser ut som en nyvaken fågelskrämma får det bli kort från igår.


/Leona

Härnösand

Hejsan! Har nyss kommit hem från Härnösand med min mor. Vi har varit och shoppat lite inför resan, det blev ingen resväska för mig :( men vi får se det från den ljusa sidan - vi sparade pengar!

Istället blev det lite småsaker, strupbyxor och knästrumpor, ett par ballerina med öppen tå, eyeliner, ögonfransböjare och det bästa av allt... TORKAT KÖTT. EW kanske vissa säger men det är så underbart gott, det kanske låter norrländskt, det kanske är det också men gud skapade torkat kött för en anledning. Och det var att jag skulle äta det! 400kr/kg men så värt det. Det är ingenting man äter i mängder precis. Dock fanns det inte torkat renkött som är typ kungen av torkat kött, synd men nötkött var bättre än ingenting!

Så eftersom jag har varit ledig idag tänkte jag bara slappa och ta det lugnt fick äntligen bekräftat att jag har ett virus och inte bara sår i halsen. Så det blir till att ta det lugnt och bara slappa ikväll. Ska ändå upp och jobba sista passet imorgon. Huga, jag kommer nog sakna det!




/Leona

Soffpotatis

yeah, thats right! Jag är nu en officiell Soffpotatis! Alla vet ju att laptops bara uppfanns för att man skulle kunna ligga och använda datorn bekvämt samtidigt, och bära den till sängen så man kan surfa där också ;). Haha skämtosido men det är faktiskt vääääldigt skönt att äntligen ha en bärbar dator. Speciellt när jag åker på fredag! Det känns så overkligt, det är samma vecka nu och allt. Men det var inte det jag tänkte tala om, utan min nya dator, den är jätte härlig och en rejäl update från min stationära med en högljudd fläkt :P Jag tror inte ens fläkten har gått igång än på denhär. Så ny är den. Dock är det mycket som ska göras, filmer ska in och pogram installeras. Än så länge har jag hunnit med firefox, spotify och msn, vlc på dethär så har jag allt nödvändigt! Men en del andra ska in också såklart.
Dock fick inte jag mina hörlurar idag, de ligger kvar i ånge. Så vi får hoppas att de kommer imorgon, för där är min sensommar väska också. Men jag köpte en laptopväska också. Tänkte att det skulle vara sjukt behändigt, och jag hittade en som var jätte billig också. 99kr och den skulle precis få in min dator - 15,6" men tror du den passar? haha nej verkligen inte. Sjukt irriterande. Men får hoppas att den passar till mammas dator eller så får jag väl sälja den. Jag hittar säkert en bra PASSANDE väska i frankfurt. Jag måste ju ändå ta en tur på stan för att köpa det som jag inte tar med mig eftersom det finns på plats och är billigt.

Har haft ett enormt sug efter ostbågar på senaste tiden, kanske för att jag inte vet när jag får smaka dessa ljuvliga gyllene bågar igen. Därför har jag kommit fram till att jag ska FROSSA - jag har lite mer pengar än jag trodde och funderar starkt på att frossa i det som inte kommer finnas där, speciellt marabou och ostbågar. Frosseri är ju en dödssynd men vafan, man lever ju bara en gång, eller?


/Leona

Guren

Sitter och lyssnar på The Gazette - Guren och saknar Emilia! Buhu.

Men idag kom mamma hem för att umgås lite, vi åt middag, såg på harry potter och åt tapas. Väldigt mysigt måste jag säga. Har inte sett henne på så länge. Imorgon blir det ett långt arbetspass 07-16 så det blir aldeles strax in i duschen och sedan lägga sig. Jag är jätte trött så det ska bli väldigt skönt, blev inte många timmars sömn inatt vill jag lova; bestämde mig för att dygna, när klockan blev mycket och jag insåg att jag aldrig skulle klara det så gick jag och la mig två timmar. Så värt, not.

Mamma tittade på min hals idag också, som är värre än värst nu. Hon tyckte det var konstigt att doktorn inte hade tagit några prover, så om det inte blir bättre med något som hon ska köpa imorgon ska vi gå på läkarstation på tisdag och be dem kolla igen.

Och imorgon kommer förhoppningsvis min dator! YAY Men den ligger i Ånge just nu så man ska väl inte ha för höga förhoppningar.

Och det är klart med hur vi kommer åka på fredag, vi kommer åka på fredag kväll så vi åker direkt till Skavsta (åker under natten). Skönt att åka på kvällen/natten och inte i sol, så kan man titta på film och sova!. Sen är det ju mycket mindre trafik och mycket svalare. Thumbs up!

Nej nu ska jag hoppa in i duschen så det inte blir allt för sent. Peace out!

/Leona

Dåligt tryck

Jaja, man tackar.
Idag var det sista lördagen, sista helgen innan jag ska åka. Vad gör man? Jo man åker och festar även fast man inte hade planerat det. Det blev nyktert såklart eftersom det var spontant och jag börjar jobba kl 07.00 idag så det känndes bäst att låta alkoholen stå på hyllan ikväll. Vi åkte på nipyran vilket jag tycker var ganska tråkigt. Eller jag hade väl inga höga förhoppningar men det skulle ändå bli kul att umgås lite. Men det var dåligt tryck på stället, hehe jag betalade 80kr för att gå in och spendera pengar på en hamburgare som jag inte kunde äta upp p.g.a min sargade hals, och en cola. Colan behövde jag för att det inte skulle svida så i halsen efter hamburgaren.
Jo men vad händer? LEONA TAPPAR BORT SIN MOBIL. Jävligt stabilt, eller inte. Fan va sur jag blev. Sen när jag tänker efter lite så råkade jag ha sönder en spegel tidigare idag, skulle försöka vänta på min tvåsidiga sminkspegel men det har aldrig funkat förut så Leona försökte med våld. Det gick och det sprack. Sju års olycka? Nej det tror jag inte på men en olycklig kväll. Jag fick också en stor svullnad på benet (allergi) som var ca 10-15 cm i diameter. YAY kul och jag är trött som få. Nä nu är jag hemma i allafall och funderar på att lägga mig på sängen en stund för att få lite sömn. Är dock väldigt rädd för att somna in för djupt så jag inte kommer vakna förens kroppen vill. Vi får se var jag tar vägen, alternativet är att dygna.

Men kvällens resultat; ligger på backen

/Leona

P.s.
Alla som försöker nå mig på mobilen kommer att misslyckas,
den har en ny ägare nu, rätt tydligt.
D.s.


RSS 2.0