Snurrig dag

Igår kväll upptäckte jag att jag hade två blåsor i munnen, på vänster sida precis vid svalget. Jag har haft ont i halsen några dagar och det hade bara blivit värre. Så jag ringde min mamma som är sjuksköterska och frågade vad hon tyckte. Hon sade att det kunde vara streptokocker och tyckte att jag skulle gå till vårdcentralens drop in på infektionsmottagningen. Så jag sjukanmälde mig imorse på jobbet för att kunna gå dit och ta lite prover.
Doktorn som jag hade sade att jag hade sår i halsen och det fanns ingenting han kunde göra för att jag inte hade någon infektion. - Du kommer ha väldigt ont i några dagar, men det finns ingenting jag kan göra. Han viste inte heller vad det kunde bero på. Så jag kilade på Apoteket för att hitta något som kunde lindra denna otroliga smärta i halsen. Det blev mucoangin som bedövar vid akut halsont, och det kan man säga att den gjorde. Haha jag hade ingen känsel bak i munnen alls.

Sedan gick jag och tittade lite på stan, pengarna kliar fortfarande i fickan. Jag köpte en UNDERBAR parfym från Loft Monaco som heter Cuore Batti Coure - Hawaian Coco. Den luktar exakt som Hawaii tropics sololja. Den påminner mig om drinkar en sen kväll utomlands och och sola på stranden i turkiet. Den var jätte billig och jag kommer absolut använda den resten av sommaren.

När jag väl var hemma kände jag mig inte alls pigg och tänkte spendera resten av dagen i sängen och se på Grey's anatomy. Men käraste Josefine Sjödin hörde av sig och sade att hon skulle komma till stan och frågade om jag ville ta en fika. Såklart jag ville det! Saknar henne jätte mycket och har tänkt om jag ska hälsa på henne något i veckan, men det har inte blivit av eftersom "min" bil är så konstig. Men right as we speak så är hon påväg till Kramfors och vi bestämde oss för middag istället för fika, jag är jätte hungrig redan, dock så är det verkligen ett problem för mig att äta pga halsen. Men mat går alltid ner om jag är hungrig.

Men vi får se hur det går!

/Leona

Nyklippt

Före




Efter



Blev väldigt kort men det behövdes! Nu är väldigt mycket av mitt fd blekta hår borta :)

Biljetter

Så, nu är alla biljetter klara för avfärd, men inte jag!
Bokade min flygbiljett idag som gick på ca 1100 kr. Billigt och bra, men jag checkade in en till resväska a 15kg som kommer gå på 440kr att frakta. Haha snacka om att de tar betalt!
Som det ser ut så kommer mamma, jag och mammas man (antar jag) åka ner till uppsala eller stockholm med bil den 6e augusti, och sova över innan vi ger oss av till Skavsta flygplats. Flyget kommer gå 06.30 på morgonen vilket kanske är lite i tidigaste laget, kommer aldrig kunna sova den natten.
Men nu är det klart iallafall, tror inte jag har förstått det själv men snart åker jag!

Hoppas bara att mina paket kommer innan dess.


/Leona

Lite nattshopping

Kliade ordentligt i fingrarna efter en efterlänktad lön :)


Lite av det som kommer komma hit snart :D

/Leona

tea


älskar te!
/Leona

Jakten på den perfekta palten fortsätter

Palt, en degklump med potatis och lite fläsk i mitten, att det kan vara så underbart gott!
Jag smakade palt för första gången för ett år sedan, på Noliamässan i Umeå. Jag hade aldrig trott att jag skulle tycka om det, men det var så fantastiskt gott! Efter några månader gjorde vi palt hemma och det var också helt himmelskt! Sedan började besvikelserna komma, vi provade att göra Raspeballer vilket är en norsk version och något mellanting mellan palt och kroppkakor (kroppkakor är mindre) de görs utan potatis och ska kokas i spad istället för bara i vatten. Det var inte alls så gott som min älskade palt och besvikelsen gjorde det ännu hemskare.

Jag åt stekt palt i Dorotea tidigare i sommras och det var nästan godare än bara vanlig hedlig kokt palt så jag bestämde mig för att göra detsamma hemma. Dock så fanns inte palt i affären här i kramfors så jag tog kroppkakor istället. Äkta Ölands kroppkakor hette dem och såg inte alls ut som palt. Men jag prövade och det visade sig att de hade någon konstig krydda i som fick dem att mer kännas som stekta raspeballer. Ännu en besvikelse.
Så för några dagar sen hittade jag hedlig palt i affären, så jag tänkte göra ett nytt försök. Idag stekte jag upp dom och hade höga förhoppningar! Vist smakade det palt, så underbart. Men efter ett tag kom den mjöliga eftersmaken som övertygade mig om att palten inte alls var kokt utan att man antagligen skulle koka den själv. Så det blev en halv poäng. Men efter ännu ett litet tag började mjölsmaken ta över och det var inte alls aptitligt längre. Så det blev ingen paltkoma för mig idag.
Besvikelse!
Jag kommer sakna palt när jag är i Tyskland.

/Leona

Ryanair och bagage

Ryanair är ett jätte bra företag - delvis, just därför det är billigt, men de skär ner på allting de kan skära ner på. Jag har till och med hört att de har övervägt att börja ta betalt för toabesök på flygplanen. Så, allting kostar, en biljet som ser ut att kosta ca 400 kan kosta upp mot 1200 innan du är klar med allt. Bagage, obligatoriska försäkringar och moms ska med in i bilden innan du kan få ett fast pris på din resa.

Bagaget är dyrare att frakta än mig, för att frakta en väska på 15kg tar de en avgift på 220kr om du vill ha en 2a väska som väger 15kg med dig kostar det över 350kr till. Eftersom jag flyttar och antagligen inte kommer komma hem förens till jul så vill jag ju ha med mig så mycket saker som möjligt, lite kläder räcker inte långt. Desutom vill jag ju ha lite personliga grejer med mig också, så som foton eller mitt hobbymaterial.

Desutom så är det verkligen smärtsamt att flyga med ryanair, det finns ingenting som heter lugn och ro på deras plan, bagageluckorna är fyllda med reklam, reklam som ofta inte ens är svensk, var 15e minut eller något så spelar de upp reklam i högtalarna och flygvärdinnorna och värdarna går bara fram och tillbaka och försöker sälja saker. Väldigt irriterande enligt min mening.

Men eftersom det är så billigt och du kan oftast bre ut dig över flera säten och sova en stund är det värt det. Man kan alltid plugga in iPoden i öronen och spela hög musik så försvinner det mesta :)


/Leona

Au Pair

Au pair (franska, bokstavlig betydelse "i paritet med" eller "jämlik med") är en person som bor i en värdfamilj och hjälper till med barnpassning och visst hushållsarbete under en på förhand avtalad tid.
Så lyder de två första raderna i beskrivningen på Wikipedia om Au pair. Det är mycket vanligt att man åker och är au pair efter att man tagit studenten, ett sabbathsår innan man fortsätter med sina studier. Och det är precis vad jag ska göra.

Mitt namn är Leona och kommer från en oväsentligt liten stad som heter Kramfors i Västernorrlands län. Jag har i år tagit studenten från Medieprogrammet inriktning foto och vill se mig om i världen. Därför bestämde jag mig hösten -09 att jag skulle åka och vara au pair ett år, för att kanske då komma på vad jag vill göra med mitt liv.
I Augusti åker jag till min värdfamilj som bor i Frakfurt am Main i Tyskland, det känns pirrigt, att ge sig ut i det okända.

/Leona


RSS 2.0